28 Ocak 2010 Perşembe

ANATOLİA CEP TELEFONU


 
Türk iştiraki Anatolia Telekom A.Ş, Çinli bir mobil telefon şirketi işbirliğinde Erzincan'da “Anadolu” adlı yerli cep telefonu üretimine hazırlanıyor.
Anatolia Telekom A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kuzu, yerli cep telefonu üretme fikrinin 1,5 yıl önce MOBİSAD Başkanı Murat Dursun ile bir görüşme sırasında oluştuğunu ifade etti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da bu fikre sıcak baktığını aktaran Kuzu, cep telefonunun yanı sıra internet erişim data kartları ve çoklu modem üretimi de yapacaklarını bildirdi.

Teknolojik üretimin son yıllarda hem Avrupa hem de ABD'den Çin'e kaydığını, bu sayede Çin'de oluşan ciddi birikimle önemli firmaların ortaya çıktığını anlatan Kuzu, yerli cep telefonu üretimi için Çin'in en büyük telefon üreticilerinden biriyle ortaklık kurduklarını kaydetti.

Cep telefonu yatırımını, Temmuz ayında çıkan Teşvik Yasası ile Erzincan'da yapmaya karar verdiklerini Kuzu, Aralık 2009 içerisinde Lenovo Mobile ile distribütörlük ve lisans anlaşmaları yaptıklarını, bununla firmanın ürünlerini üretebilme hakkı elde ettiklerini ifade etti. Bu ürünleri pek çok ülkeye ihraç etme hakkına sahip olduklarını anlatan Kuzu, Lenovo'nun Türkiye'de üretiminin yapılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Kuzu, “Sıfırdan bir marka yaratmak kolay değil. Hele hele bu sektörde bayağı bir mücadele ister. Ama bir Lenovo ile büyük bir mesafe alabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) ihalesi mevzuatına göre, ihaleye katılan operatörlerin yatırımlarında minimum yüzde 10'unu Türk KOBİ'lerden alma zorunlulukları bulunduğunu hatırlatan Kuzu, Türkiye'deki operatörlerin büyük ölçüde ihtiyaçlarını karşılayan firmalardan Huawaei ile işbirliğine gideceklerini söyledi. Kuzu, Huawaei ile baz istasyonları ekipmanları ve data kart üretimi planladıklarını da bildirdi.

MARTTA ÜRETİM BAŞLIYOR

Cep telefonu üretimine bir bantla başlayacaklarını, ancak 4 bantta üretim hedeflediklerini bildiren Kuzu, bir bandın 35 bin cep telefonu, 100-150 bin data kart kapasiteli olduğunu kaydetti.

Ekipmanların şubatta Türkiye'ye getirileceğini, Martta üretime başlayacaklarına işaret eden Kuzu, Erzincan'dan daha çok yetiştirilmek üzere 50 kişinin, yurt dışından teknik düzeyde 5 kişi olmak üzere İstanbul'dan da katılacaklarla 100'ün üzerinde personel istihdam edeceklerini bildirdi.

Kuzu, Lenovo ürünlerinin yanı sıra yerli “Anadolu” marka cep telefonu üreteceklerini belirterek, bu ismi Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın önerdiğini, telefonun tek sim kartlı ve 3G özellikli olacağını bildirdi.

Yerli üretimin şu anda fiyatları düşürmeyeceğini, “cep telefonlarındaki 50 TL'lik ÖTV'nin pazara zarar verdiğini” savunan Kuzu, yerli üretimde ÖTV'nin azaltılmasını istedi.

Bu yıl yaklaşık 2 milyon dolar yatırım hedeflediklerini kaydeden Kuzu, şirketin Erzincan merkezli olacağını ve yatırımın bu ilde yapılacağını söyledi. Üretecekleri telefonu operatörlere tanıtarak destek talep edeceklerini belirten Kuzu, cep telefonunu zincir ve elektronik marketlerde satışa sunacaklarını ifade etti.
Kuzu, “Türkiye'de üretimi 7-8 yıl önce denenen ancak güçlü markalarla rekabet edilemediği için başarısız olunan cep telefonu üretiminde, başarı hedeflediklerini” de vurguladı.

Türkiye'de cep telefonu pazarının yüzde 25'inin Çin mallarından oluştuğunu ve buradan pay almaya çalışacaklarını ifade eden Kuzu, Lenovo'nun, China Telekom ile birlikte pazara sunduğu “01” adlı cep telefonunu da Türkiye'de üreteceklerini bildirdi.

Orta ve alt segmenti hedeflediklerini belirten Kuzu, operatörlere cep telefonu ve data kartlar için uygun fiyatlar sunduklarını sözlerine ekledi.

KENDİ KENDİNİ TEMİZLEYEN KLAVYE


 
Her gün parmaklarınızın hareket edip durduğu klavyeler, doğası gereği bilgisayar parçaları arasında en kirli parçadır.
Hatta yıllar önce yapılan bir araştırmayla, bir klavyenin bir klozet oturağından daha fazla bakteri barındırdığı ortaya koyulmuştu (http://getir.net/9dx).

işte Vioguard adlı şirket, hele de H1N1 virüsünün ortalığı kırıp geçirdiği bu günlerde klavyelerdeki hijyen konusuna çözüm getirmek için, kendi kendini temizleyen klavye olarak nitelendirdiği ilginç bir ürüne imza atmış. Kullanılmadığı zaman kapalı bir kutu içinde duran klavye, elinizi kutunun önündeki kızılötesi algılayıcının önüne getirdiğinizde kayarak yuvasından çıkıyor. Klavyeyle işiniz bittiğinde de tekrar yuvasına giriyor. Klavyenin yerleştiği kutunun içinde iki adet 25 watt gücünde ultraviyole lamba yer alıyor. Bu lambalar sayesinde 90 saniye içinde klavye üzerindeki virüs ve bakterilerin % 99,99'unun ortadan kaldırılabildiği belirtiliyor. Fikir güzel, uygulama da gayet başarılı ama klavyenin fiyatı biraz tuzlu. Böylesine temiz bir klavyeye sahip olmanın maliyeti 899 dolar. Yine de doğrudan son kullanıcıya hitap etmese de hastane, laboratuvar ve benzeri ortamlarda kullanım için büyük potansiyel vaat ediyor.

SİNİRLERİ ALAN SAAT


 
Dünyanın ünlü saat üreticisi firmalarından Jacques Lemans'ın, ''Isee Watch'' adını verdiği koleksiyonuyla kullanıcısına ''kaliteli uyku'' vaat ettiği saatin kadın ve erkek versiyonu yeni yıl öncesinde satışa sunuldu.
Dünyaca ünlü markaların yeni modellerini Adanalı müşterileriyle buluşturan Swiss ve Time Saat Optik Mağazalar Müdürü Ayhan Salkım'dan edinilen bilgiye göre, Jacques Lemans'ın, 2010'un satış rekorları kırması beklenen bu ürününün kadın ve erkek versiyonları bulunuyor.

Bu saatlerde, klasik tarzdaki ISEE saatlerinde kullanılan otomatik makine ve deriye temas eden kısımlarda yer alan özel karbon bileşenleri sayesinde kişi kendini enerjik, mutlu ve rahatlamış hissediyor ve böylece deliksiz ve kaliteli bir uyku uyuyor.

Almanya Uyku Düzeni Araştırma Enstitüsü (ISIS) tarafından yapılan uzun süreli araştırmalar sonucu bu saatlerin uykuya dalma süresinde yüzde 82, uyku kalitesi, stressiz ve dinlenmiş uyanma hissinde yüzde 83 iyileşme, fiziksel performansta yüzde 84 artış, uyku bölünmesinde ise yüzde 81 oranında azalma olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Saatin erkek ve kadın versiyonlarının ortak özellikleri metal aksamların antialerjik, camlarının ise çizilmez kristal cam olması. Her iki saat de, mekanik kol hareketinden aldığı enerji ile çalışıyor. Erkek versiyonunun kordon bölümü hakiki timsah derisinden oluşuyor.

Kadın versiyonunun çerçevesi ve kordonundaki metal kısımlar çelik, sarı kısımlar ise 20 mikro altın kaplamadan oluşuyor.

Saatlerin kadınlar için olanı 540 avro, erkekler için olanı ise 400 avrodan satışa sunuluyor.

Facebook Gizlediğiniz Bilgileri Açtı





Üyelerin başlangıçta geçerli olan gizlilik ayarları gevşetilerek üçüncü şahıslar tarafından daha kolay 'bulunabilir' hale getirildi. Elbette sonradan ayar yapılarak saklanmak hala mümkün.
Facebook'tan tartışmalı karar. Üyelerin başlangıçta geçerli olan gizlilik ayarları gevşetilerek üçüncü şahıslar tarafından daha kolay 'bulunabilir' hale getirildi. Elbette sonradan ayar yapılarak saklanmak hala mümkün.

Sosyal ağların lideri konumundaki Facebook, üyelerinin mahremiyetleriyle ilgili ayarları basitleştirerek diğer üyelerin ve üçüncü şahısların üyeyi görme ve profiline ulaşma imkanlarını artırdı.

Twitter gibi mikroblog sitelerinde rastlanan binlerce takipçili üye profilleriyle rekabet edebilmek için alındığı düşünülen karar, evrensel mahremiyet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle şiddetle eleştiriliyor.



Üyelik ve görünürlükle ilgili başlangıç ayarlarında bugüne kadar gizlilik esas alınıyordu. Son kararla kuralları biraz gevşeten Facebook, üye kendisi değiştirinceye kadar, başlangıçta geçerli olacak görünürlük ayarını daha geniş bir kitleye açık hale getirdi. Yeni uygulamayla Facebook üyelerinin profillerinde yapacakları değişiklikler, Google gibi arama motorlarında da daha sık görüntülenecek.

Her ne kadar uygulama üyeye gizlilik ayarlarını sonradan daraltma, kendi seçtiği arkadaşlar dışında üçüncü şahıs ve kişilere tamamen yasaklama hakkı verse de, Facebook’un kararı şiddetle eleştiriliyor. Çünkü Facebook üyelerinin yüzde 80’inden fazlası, ilk üye olduklarında geçerli olan başlangıç ayarları neyse onunla devam ediyor ve ayarlar kısmına girip değişiklik yapmıyor.

Facebook ise mahremiyeti ihlal suçlamalarını reddediyor ve kararın sadece üyelerin önemli gördüğü güncellemeleri arkadaşlarıyla daha kolay paylaşmasını amaçladığını iddia ediyor.

IPHONE YERINE MOTOROLA DROID



Yılın teknolojik "oyuncakları" sıralaması yapan Time dergisi, 1 numaraya iPhone yerine Motorola Droid'i koydu.
Amerika'da bir süredir satışta olan, Avrupa'da ise henüz pek popüler olmayan Motorola Droid'i 1 numaraya layık gören dergi, bunun sebepleri arasında Droid'in Android işletim sistemini, iPhone'un "parlak" tasarımının tam zıttı sağlam metal gövdesisi, fiziksel tuşlardan oluşan kızaklı klavyesini ve keskin ekranını saydı.

iPhone 3GS'in bir önceki modeline göre önemli bir katkı yapmadığını düşünen dergi, bu telefonu 4'üncü sırada gördü.

Time'ın 2009 Top 10'unun tam listesi ise şöyle:

1. Motorola Droid akıllı telefon
2. Barnes&Noble Nook e-kitap okuyucu
3. Dyson Air Multiplier fan
4. Apple iPhone 3GS akıllı telefon
5. Canon EOS-1D Mark IV DSLR fotoğraf makinesi
6. Dell Adamo XPS ultra-taşınabilir dizüstü bilgisayar
7. Nikon FinePix Real 3D fotoğraf makinesi
8. Casio G-Shock GW7900B-1 dijital saat
9. Monster Beats Solo kulaklıklar
10. Panasonic G10 plazma televizyon serisi

Google Twitter İle Anlaştı


 
 
Twitter ile yapılan anlaşmayı hayata geçiren Google, artık arama sonuçlarına son dakika gelişmelerini de ekleyebiliyor.
Google, Kaliforniya Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde düzenlediği etkinlik ile basına arama motoruna eklenen en yeni özellikleri tanıttı.

Şirketin arama ürünleri başkan yardımcısı Marissa Mayer tarafından yapılan sunumun en önemli gelişmesi ise mikro blog sitesi Twitter'la yapılan anlaşmayı hayata geçirmesi oldu.

Twitter'ın milyonlarca kullanıcısı sayesinde çoğu zaman büyük haber şirketlerinden bile hızlı bir şekilde dünyada yaşanan gelişmeleri aktarabildiğini aktaran Mayer, artık bu güncellemelerin gerçek zamanlı olarak arama sonuçlarına yansıtılacağını açıkladı.

Yeni hayata geçirilen bu servisin şimdilik reklam bağlantıları olmadan gösterileceğini ileten Mayer, önceliği kullanıcı tecrübesini geliştirmeye verdiklerini söyledi.

Facebook ve MySpace'le yapılan benzer anlaşmaların da yakın zamanda Google'a dahil edileceğini hatırlatan yetkili, bu gelişmelerin "evrensel aramanın evriminin sonucu" olduğunu da ekledi.

Etkinlikte ikinci olarak mobil cihazlarda kullanılan sesle arama özelliğine İngilizce ve Çince dillerinin ardından Japonca'nın eklendiği de açıklandı.

Son olarak ise deney aşamasında olan "görsel arama" yöntemi Google Goggles'ı tanıtan şirket, bu ürünün 7 Aralık itibariyle Android işletim sistemi kullanan telefonlar tarafından uygulama olarak indirilebileceğini açıkladı.

Telefonun kamerası aracılığıyla gördüğü bir nesneyi, logoyu, yeri veya fotoğrafı tanımlamaya yarayan bu uygulama, şimdilik sadece İngilizce dilinde sonuçlar getiriyor.

FACEBOOK'TA TUZAK

Facebook, dikkatsiz kullanıcılardan 133.000 kadarını kandırmayı başarmış.
Facebook'da açılan 133.000 üyeli Facebook grubu Facebook paralı olmasın diyor!




Peki bu grubun porno ile ne ilgisi var?

133,000 üyesi olan Facebook grubu aslında büyük bir dolandırıcılık eseri.

"WE'RE AGAINST THE 4.99 A MONTH CHARGE FOR FACEBOOK FROM JUNE 30TH 2010″ isimli grubunun adı "30 Haziran 2010'da uygulanacak olan aylık 4.99 dolarlık Facebook ücretine karşıyız" anlamına geliyor.

Ortada böyle bir şey yok, Facebook paralı olmuyor; ama anlaşılan bu grup, haberleri takip etmeyen, dikkatsiz kullanıcılardan 133.000 kadarını kandırmayı başarmış. Ortada hiçbir şey yokken Facebook üzerindeki bir grup ismine inanarak tepki konulması ve bu derece büyük bir katılım sağlanması gerçekten inanılmaz.

Bu sayfa sadece kullanıcıları kandırmakla kalmıyor, zararlı yazılım ve pornoyla dolu bir sayfaya yönlendirme yapıyor. Bu sayfayı açar açmaz 25 kadar zararlı yazılım, kullanıcının sabit diskine yollanıyor.

Facebook hakkında şikayet yağmuru!

Facebook'un bu grubu ortadan kaldırması bekleniyor. Ancak Facebook'un bu derece yaygınlaşan bir grubu takip etmemesi ve yanlış bilgiyle ilgili bir açıklama yapmaması da şaşırtıcı.

Forum kullanıcıları Facebook'un yapılan ihbarlarla ilgili işlem yapmamasından da şikayetçi. Sahte hesaplar uyarılara karşın bir türlü silinmiyor, gruplar kaldırılmıyor ve genel olarak bir geri dönüş olmuyor. Bu olaylar Facebook'un 350 milyonu aşkın kullanıcısına gerçekten hizmet edip edemediğinin sorgulanmasına sebep oluyor.

Facebook bu tür olaylara hızla müdahale etmeye başlamazsa benzer dolandırıcılık metotları önüne geçilemez bir yaygınlık kazanmaya başlayabilir. Tehlike çok büyük; eğer bu gruba katılan bir tanıdığınız varsa, acilen anti-virüs ve zararlı yazılım taraması yapması ve gruptan çıkması gerekiyor.

SANAL ALEMDA TÜRK YUNAN SAVAŞI




Türkiye ile Yunanistan'ı 1996 yılında savaşın eşiğine getiren Kardak Kayalıkları'nda ‘sanal savaş’ devam ediyor. Kilimli Adası’ndaki fanatik Yunanların iki ay önce Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gümüşlük Beldesi’ne 4.5 mil uzaklıktaki 40 dönüm alanı kapsayan Kardak Kayalıkları’na Google Earth’te Yunan bayrağı dikmesiyle başlayan sanal gerginlik tırmandı.

Bodrum’dan bir tersane işçisi ve arkadaşları, Yunan fanatiklere cevap olarak iki ülkeden de çıkışlara yasaklı Kardak Kayalıkları’na Google Earth’te fotomontajla Türk bayrağı dikip Türk SAT komandoları ve zodyak botlar yerleştirdi. İki ay önce fotomontajla yerleştirilen Yunan bayrakları halen sistemde dururken, Bodrumlu gençlerin koyduğu Türk bayrağı ve komando fotoğraflarına da yorum yağdı.

Ayrıca Yunanlar’ın bu tür girişimlerinin sadece sanal alemle sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Kardak Kayalıkları’na iki mil uzaklıkta bulunan ve Lozan Anlaşması’na göre imara kapalı olması gereken Yunanistan’ın Kalalimnos Adası ile Aydın’ın Didim İlçesi’ne yedi mil uzaklıktaki Bulamaç (Farmakosini) Adası’nda ise son aylarda askeri hareketliliğin arttığı, yeni binaların yapıldığı gözlendi.

Yunan askerlerin imara kapalı adalarda askeri binalar, atış poligonları, helikopter pisti, liman ve spor tesisleri ile gözetleme kuleleri yaptıkları ortaya çıktı. Yunanların Türkiye’ye yakın adalara sıklıkla Yunan bayrağı ve tabelalar yerleştirdiği ifade edildi.

Yunan askerlerinin Türkiye tarafına bakan Kalalimnos Burnu’nda toprağa çizdikleri 8x20 metre boyutundaki dev Yunan bayrağının da yenilendiği, etrafının tel örgülerle çevrildiği görüldü. Aynı adada yeni yapılan St. Nikolas Kilisesi dikkat çekti.

Öte yandan, Gümüşlük Beldesi’nin bir mil açığındaki Türkiye’ye ait, üzerinde yerleşim bulunmayan, Akdeniz foklarının en önemli barınaklarından Çavuş Adası’nın da Google Earth’te ‘Greek Island’ (Yunan Adası) olarak işaretlendiği ortaya çıktı. Google’daki bu ayıp tepki çekti.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK KAMERASI


 
 
Yaptıkları yenilik ve icatların hızına dünyanın yetişemediği Japonlar yine bir ilki başararak, dünyanın en küçük ve en hafif kamerasını üretti.
Japonya'nın Sanyo firması tarafından üretilen dünyanın en küçük, en hafif ve en ince çift kameralı full HD görüntüDMX-CS1 kamerasının satışına önümüzdeki ay başlanıyor.

Taşınabilirlik ve hafiflik tasarımıyla ilgi çeken kameranın 8 mega piksel kamerası ve gelişmiş 10x zoom özelliğinin yanında yeni nesil dijital görüntü sabitleyici de bulunuyor.

142 gram ağırlığındaki yeni nesil dikey organik kullanım tarzı kameranın inceliğinin ise sadece 2.7 santimetre olduğu belirtiliyor. Sanyo firması ve Japonya'nın Wakayama Üniversitesi'yle ortak yürütülen projeyle ortaya çıkan dünyanın en küçük, en hafif ve en ince kamerasının, ilk olarak 15 bin adet üretimle 15 Şubat 2010'da Japonya'da satışa sunulması planlanıyor. Kameranın fiyatının ise henüz belli olmadığı kaydedildi.

INTERNET EXPLORER KULLANMAYIN




Bilgisayar korsanları manipüle ettikleri bir web sayfası aracılığıyla Internet Explorer kullanan bilgisayarları tahrip edici bir yazılım gönderebiliyor.
Deutsche Welle'nin haberine göre, Almanya Federal Enformasyon Teknolojileri Güvenliği Dairesi, Internet Explorer’ı tercih edenlerin bilgisayarlarının siber korsan saldırıları sonucu zarar görmesine de hazırlıklı olması konusunda uyardı.

 Zira bilgisayar korsanları manipüle ettikleri bir web sayfası aracılığıyla Internet Explorer kullanan bilgisayarları tahrip edici bir yazılım gönderebiliyor.

Bu yüzden kullanıcılara Internet Explorer’deki güvenlik açığı giderilene kadar, Firefox ya da Safari gibi alternatif tarayıcılar kullanılması önerildi.

Microsoft – Google işbirliği

Güvenlik açığı Explorer’in Windows’un XP, Vista ve Windows 7 sürümlerini kapsıyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, şimdiye kadar Internet Explorer kullanan bazı kurumların siber saldırılara maruz kaldığı belirtildi. Microsoft, sorunun giderilmesi için çalışmaları sürdüğünü duyurdu.

Microsoft, Internet Explorer’daki güvenlik açığının giderilmesi için arama motoru Google ile işbirliği yapıyor. Deutsche Welle’nin haberine göre, Google geçtiğimiz günlerde Çin’de internet korsanlarının siber saldırılarına maruz kalmıştı. İnternet arama motoru Google insan hakları aktivistlerinin Gmail hesaplarına siber saldırı düzenlemekle suçladığı Çin yönetimini uyarmış ve bu ülkedeki faaliyetlerini sonlandırmakla tehdit etmişti.

ABD şirketleri saldırı altında

Gmail hesaplarına yönelik saldırıların ardından ABD’li bazı büyük şirketlere daha siber saldırılar düzenlendiği haber veriliyor. Adobe Systems ve Juniper Networks’un yanı sıra Yahoo da sistemlerinin korsanların yoğun saldırısına maruz kaldığını bildirdi. Güvenlik uzmanları şimdiye kadar 30′dan fazla kurumun bilgisayar korsanlarının saldırısından mustarip olduğunu belirtiyor.

MP3 ve Film indirilenlerin Hatları İptal Olacak



Fransa'da Sarkozy yasasından sonra bilinen düzenlemeyle internet sağlayıcıları korsan müzik indirmede sorumludur. Türkiye'de de marttan sonra başlayacak uygulamaya göre yasadışı mp3 indirenlerin adsl hatları iptal edilecek.
KORSAN MP3 VE FİLM İNDİRENLERİN ADSL HATTI İPTAL EDİLECEK

Uygulamanın başladığı ülkelerde CD satışı ve yasal müzik indirme rakamları patlıyor.

İnternetten korsan müzik ve film indirmeyi engellemek için ağır önlemler geliyor. Fransa ve İngiltere’den sonra Türkiye de korsan indirmede sorumluluğu internet servis sağlayıcılarına vermeye hazırlanıyor. Kanunda yapılması planlanan değişiklikle yasalara aykırı olarak müzik ve film dosyası indirenlerin internet erişimi askıya alınacak.

Müzik yapımcıları, bu yıl başında uygulamaya geçmesi beklenen yasanın yetişmediğini, ancak mart ayı sonunda tamamlanacağını söylüyor. 5101 Sayılı yasa ile yapılan değişiklikten sonra ses kayıtlarını yasadışı indirenlere karşı mücadele başlayacak.

Sarkozy yazdı

Radikal Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye’de de internet servis sağlayıcıları yasadışı indirmeden sorumlu tutulacak. Bu şekilde film, müzik, yada oyun indirenlerin tüm internet trafiği engellenecek. Fransa’daki yasaya göre internetten müzik ve film indiren kullanıcılar tespit edildikten sonra iki kez elektronik posta yoluyla uyarılıyor. Eğer kullanıcı bu uyarıları ciddiye almazsa internet abonelikleri mahkeme kararıyla iki aydan 1 yıla kadar iptal ediliyor. Türkiye’de de aynı uygulamanın mart ayında Meclis’ten geçmesi bekleniyor.

Söz konusu uygulamayı dünyada ilk kez Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy başlattı. Bu nedenle yasa ‘Sarkozy yasası’ olarak anılıyor. Sarkozy, uygulamayı Fransız kültürünün yok olmaması için kendisi kaleme aldı. Fransız lider internetin Fransız kültürünü ve yaratıcı endüstrisini yok ettiğini düşünüyor.
MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta, Türkiye’nin AB ile eşleşme projesi ile bu yasanın da uygulanmaya başlayacağını söyledi. Şuan Kültür Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yasa Fransa’daki yasaya benziyor. Yasa ile internetten uyarı sistemi uygulamaya konuluyor.

Albüm satışı dip yaptı

Sektör ve Sony Music’i konuştuğumuz Sony Music Türkiye Genel Müdür Şemsettin Göktaş, Türkiye’de 2003 yılından bu yana yerli ve yabancı albüm satışlarının sürekli düştüğünü söylüyor. Türkiye’de 2003 yılında 39.7 milyon adet olan yerli ve yabancı albüm satışı 2009’da 11.52 milyon adede indi. Bu düşüşün en büyük nedeni modası geçen kaset teknolojisiydi. 2003’te 26 milyon civarında kaset üretilirken bu rakam 2009’da 700 bine kadar indi. Göktaş, Türkiye’de albüm satışlarının bu kadar düşmesini ‘kasetten CD’ye geçişte devreye giren ADSL yaygınlaşmasına bağlıyor.

Araya ADSL girdi

Göktaş, şimdi fiyatı düşürerek tüketicileri CD alma alışkanlığı kazandırmaya çalıştıklarını söylüyor. Göktaş, “Dönüm noktası 2004 yılıydı. ADSL’de TTNet’in 500 bin abonesi vardı. Şuan sadece TTNet’in 6 milyon kullanıcısı var. 12 milyon hane olduğu kabul edilirse evlerin yarısında internet var. Biz internete çok entegre olmuş bir ülkeyiz. İnternet kafeler çok yaygın, kablosuz internete kolay ulaşılıyor ve laptop satışları patladı. Bunların tümü albüm satışını düşürdü. Kasetten CD’ye dönemeden araya internet girdi” dedi.

İnternet trafiği durdu

Korsan müzik işinin eskiden polisiye olduğunu belirten Göktaş, “Artık internette korsanlar çok daha kolay bulunuyor. Fransa’daki uygulamadan sonra hem fiziki hem de dijital albüm satışları arttı” diye konuşuyor.
İsveç de Fransa gibi internet servis sağlayıcılarını sorumlu hale getirdi. Uygulamanın başladığı ilk gün internet trafiği yüzde 45 oranında düştü. Uygulamadan sonraki dönemde de CD ve internetten yasal müzik indirme gelirleri tavan yaptı. İngiltere, İtalya ve Yunanistan da bu uygulamayla ilgili çalışmalara başladı.

‘Yasal indirme artacak’

Göktaş, müzik endüstrisinde dünyanın dijital ortamda satılan mp3’lere kaydığını söylüyor. Şemsettin Göktaş’a göre Türkiye’de de yasal müzik satışı yapan Turkcell’in işi artacak, Vodafone ve Avea bu alana daha çok yatırım yapacak. Yasa geçtiğinde albüm satışlarında yüzde 35 olması beklenen daralmanın yüzde 10’a ineceği belirtiliyor. Göktaş, bu düzenlemeyle müzik piyasasının canlanacağını ve daha kaliteli hale geleceğini savunuyor.
Göktaş, Türkiye’de albüm sayısının 5 binden 3 bine düşmesini de bu duruma örnek gösteriyor.

CD de bitecek mi?

Dünyada fiziki albümün geleceği konusunda iki farklı senaryo bulunuyor. Bunlardan biri albümlerin flashdisk ya da mikro kartların içinde satılması. Bu uygulama 2007 yılından bu yana bazı yapımcılar tarafından yapılıyor. Ancak CD’nin de bazı kesimler tarafından alınmaya devam edileceği söyleniyor.
Göktaş, ikinci senaryonun ise fiziksel satışın biteceğini söylediğini belirtiyor. Göktaş, “Bence azalacak ama bitmeyecek. İnsanların sahiplik duygusu albüm satışlarını bitirmeyecek. Müzik şirketleri kendi seçimini yapacak” diyor.

MÜ-YAP korsan müzik indireni görüyor

Müzik yapımcılarının meslek birliği olan MÜ-YAP, yaptığı yazılım yatırımıyla korsan müzik indiren kullanıcıları görebiliyor. Kullanıcıların IP adreslerini gören MÜ-YAP herhangi bir yasal düzenleme olmadığı için korsan müzik indirmeye müdahale edemiyor. Ancak MÜ-YAP müdahale edememesine rağmen geçen yıl test amaçlı olarak 100 kişiye uyarı mektubu gönderdi. MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta, “Şu an bizim koruduğumuz içerikleri indirenlerin çok büyük bölümünü görüyoruz. Türkiye’de ADSL kullanım gerekçesinin yüzde 70-80’ini yasadışı müzik, film ve oyun indirenler oluşturuyor. Kalan yüzde 20’lik kısmı ise şirketler kullanıyor” diyor.

Forta’nın verdiği bilgiye göre Türkiye’de yaklaşık 6 milyon ADSL abonesi olduğu dikkate alındığında 4.5 milyon abonenin yasadışı müzik, film ve oyun indirdiği anlaşılıyor.

"En uygun fiyat Türkiye’de"

Sony Music, 12 Ocak’ta yabancı müzik albümlerinde ‘Süper Fiyat’ kampanyası başlattı. Britney Spears’ın ‘Singles Collection’, Leona Lewis’in ‘Echo’ ve Rod Steward’ın ‘Soulbook’ adlı yeni albümleri yeni versiyonlarıyla 14.90 TL’den satışa sunuldu. Şimdi de Michael Jackson, Alicia Keys, Kings Of Leon, Celine Dion, Bob Dylan, Eros Ramazotti gibi ünlü sanatçıların daha önce yayınlanmış albümlerinin de ‘Süper Fiyat’ versiyonları raflarda. Şemsettin Göktaş, Doğu Avrupa, Türkiye ve Yunanistan’a yönelik ucuz fiyat stratejisinin İtalya’da da başladığını söyledi. Yabancı albümlerin yerli ile aynı fiyata inmesini kartonla değiştirilen albüm ambalajı sağladı. Göktaş, Türkiye’deki fiyatın kampanyanın uygulandığı ülkeler arasında en uygunu olduğunu belirtti.

En çok Jackson sattı

Göktaş, Sony Music Türkiye’nin en çok sattığı alümün bu ay sonunda Michael Jackson’ın ‘This Is It’ albümü olacağını söyledi.
Jackson’ın ölümünden önce Türkiye’de neredeyse hiç albümünün satılmadığını hatırlatan Göktaş, “Geçen yıl 31 Aralık’a kadar toplam 30 bin albüm satıldı” dedi. Sony Music Türkiye’nin albümü şimdiye kadar Türkiye’de en çok satan yabancı sanatçısı 200 bin albümle Ricky Martin oldu. Martin’i 110 bin adetle içinde Titanic filminin müziğinin bulunduğu Celine Dion albümü izledi.

Avrupa nasıl cezalandırıyor?

Avrupa’da müzik indirenlere de yükleyenlere de ağır cezalar kesiliyor. Avrupa ülkelerinde cezalar şöyle:

Almanya: Alman Mahkemeleri yasadışı yükleme (uploading) ve indirme (downloading) ile ilgili indirilen veya yüklenen dosya sayısına göre ceza veriyor. Şimdiye kadar verilen para cezaları 150 ile 1800 avro arasında. Hatta bazı davalarda 35 saate kadar çalışma mahkûmiyeti bile veriliyor.

İtalya: 2004’te yürürlüğe giren İtalyan Ceza Kanunu’na göre, kanuna aykırı müzik dosyalarının indirilmesine 154 avroluk idari para cezası veriliyor. Ticari kazanç olmadan kanuna aykırı yüklemede (uygun hale getirme), ceza 2065 avroya kadar çıkıyor. Ticari amaç için kanuna aykırı yükleme ise üç yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

İsveç: İsveç Kanunlarına göre, kanuna aykırı indirme ve yükleme, telif hakkı yasasına göre, hem iki yıldan uzun olmayan hapis cezasıyla hem de para cezasıyla cezalandırılıyor.

İngiltere: İngiltere yasalarına göre müzik, film gibi dosyaların kanuna aykırı yüklenmesi (uploading), suç olarak nitelendirilmiş ve iki yıla kadar hapis ve sınırsız para cezası ile de yaptırıma bağlanmış.

KIRILMASI EN KOLAY ŞİFRELER

 
 

Veri güvenliği firması Imperva'yın yaptığı araştırmaya göre internet üzerinde kullanacağınız en güvensiz şifreler belirlendi.
İnternet üzerinde yaptığınız işlemlerde kullandığınız şifre bunlardan biriyse, tehlikedesiniz!

Geçtiğimiz günlerde RockYou adlı internet sitesi korsanlarca kırılmış ve 32 milyon kullanıcının şifre bilgileri çalınmıştı.

Veri güvenliği firması Imperva bu şifreleri analiz etti ve internetin en çok kullanılan, en güvensiz şifrelerini belirledi.

Eğer siz de bu şifrelerden birini kullanıyorsanız, şifrenizin tahmin edilip, hesabınızın çalınması işten bile değil!

İşte internetin en sık kullanılan ve kırılması en kolay şifreleri

1 - 123456
2 - 12345
3 - 123456789
4 - Password
5 - iloveyou
6 - princess
7 - rockyou
8 - 1234567
9 - 12345678
10 - abc123

BU GÜNCELLEŞTİRMELERİ MUTLAKA YAPIN


 
 
Microsoft, özellikle Microsoft Internet Explorer 6 web tarayıcısını etkileyen bir güvenlik açığına karşı geliştirdiği özel yazılım yamasını kendi web sitesinde yayınladı.
Son günlerde ortaya çıkan ve özellikle Internet Explorer 6 kullanıcılarını etkileyen güvenlik açığına karşı Microsoft Güvenli Bilişim Ekibi özel bir yazılım yaması geliştirdi. Yeni yazılım yaması tüm Internet Explorer sürümlerine koruma sağlıyor.

Microsoft Güvenli Bilişim Ekibi bu yazılım yamasının, Internet Explorer 8 sürümü dahil tüm Internet Explorer sürümlerinde etkili bir koruma sağladığını açıkladı.

İnternetten kaynaklanabilecek tehditler konusunda müşterilerini sürekli uyaran Microsoft artan kötü niyetli atak girişimlerini dikkate alarak kullanıcılarına yazılım güncellemelerini düzenli olarak yapmalarını ve anti-virus yazılımı kullanmalarını öneriyor.

Bilgisayarınızı etkin koruma konusunda daha fazla bilgiye Microsoft Türkiye’nin http://www.microsoft.com/turkiye/protect/default.mspx web adresinden erişebilirsiniz.

IE 6 üzerinde etkili




Microsoft Güvenli Bilişim Ekibi’nin (Trustworthy Computing Team) yaptığı araştırmalar söz konusu güvenlik açığının ağırlıkla Internet Explorer 6 sürümüne yönelik kötü niyetli bazı ataklara yol açabileceğine dikkat çekmesine rağmen söz konusu risk nedeniyle şu ana kadar tespit edilebilmiş önemli bir atak girişimi yaşanmadı. Bununla birlikte Microsoft Güvenli Bilişim Ekibi mümkün olduğu kadar hızlı davranarak gerekli yazılım yamasını kullanıcılarının hizmetine sundu.

Bilindiği üzere web tarayıcıları her yeni internet bağlantısında yeni bir oturum başlatır ve ilgili web sitesindeki yazılım nesnelerini “okuyarak” kullanıcının web sayfalarının içeriğinden faydalanmasını sağlar. Her oturum kapandığında bu web nesneleri sistemde yer tutmaması ve güvenlik amacıyla silinir.

Yeni yazılım yamasının engellediği güvenlik açığı, web tarayıcıların kullandığı yazılım nesnelerini yok etme aşamasında sistem belleğine müdahale etmeyi kolaylaştırıyordu.

PLAYSTATION 3 KIRILDI

 

 
Kırılaması imkansız denilen iPhone'u çok kısa bir sürede kırmayı başaran genç hacker, şimdi de PlayStation 3'ü kırmayı başararak sıradaki hedefi için gün sayıyor.
Geçtiğimiz aylarda iPhone 3G S'i kıran GeoHot lakaplı George Hotz, Sony'nin popüler oyun konsolu PlayStation 3'ü 5 hafta içerisinde kırmayı başardığını açıkladı.

Geohot, kendi blog yazısında "PS3'ün bütün sistem belleğine okuma ve yazma erişimim var. İşlemciye de girmeyi başardım. Kısacası kırılamaz denilen PlayStation 3'ü de kırdım" dedi.

PS3'ün kırılmasıyla birlikte PlayStation 3'te normalde izin verilmeyen işlemler yapılabilecek. PS3 için birçok özel yazılım geliştirilebilecek ve daha da önemlisi oyunları PS3'te oynamak için orijinal oyuna ihtiyaç duyulmayacak; zira orijinal oyunların kopyaları da bu konsol altında çalışabilecek.

Sony'nin GeoHotz'un bu açıklamasından sonra ne yapacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

AYLIK 1 TL YE 78 KANAL


 
 
TTNet şubat ayında başlatacağı yeni servisi WebTV ile TV yayınlarının bilgisayardan izlenmesini sağlayacak. Şirketin internet üzerinden vereceği yayınlar bir kutu ile TV’den de takip edilebilecek.
1 LİRAYA 78 KANAL İZLE TTNET

Mmaç yayın ihalesini Digiturk’e kaptıran Türk Telekom yayıncılık işinin peşini bırakmıyor. Türk Telekom (TT), internet kolu TTNet’in uzun süreden bu yana yoğun mesai harcadığı WebTV adlı projeyi şubat başında tanıtma hazırlığında. Şirket böylece TV alanında Digiturk benzeri bir platformu kurmuş olacak.

2009’un Mart ayından bu yana içerik tarafında görüşmeler yürütülüyor. Türkiye’deki ve yabancı televizyon kanallarıyla, film stüdyolarıyla anlaşmalar imzalandı. Platformda şu anda başta TRT, Kanal D, Show TV, NTV, National Geographic Channel, TV5 Monde olmak üzere 78 kanal yer alıyor. Kanal sayısının kademeli olarak artırılması planlanıyor. Platformda ayrıca sinema, belgesel, spor, müzik, dizi paketleri olacak.

Projenin iki ayağı var

Türk Telekom’un yayıncılık platformunun iki ayağı var. Birincisi internet üzerinden TV yayınlarının ve filmlerin izlenmesini sağlayacak olan WebTV projesi. Web TV ile bilgisayarların TV olarak kullanılması amaçlanıyor.

İkincisi ise Digiturk’ün yayın kutusu benzeri bir kutunun TV’ye bağlanarak, platformdaki yayınların televizyondan izlenmesi sağlayan IPTV (internet televizyonu) hizmeti. Burada da yayınlar internet üzerinden alınacak. Bu kutular Vestel tarafından üretiliyor. 50 bin adetlik ilk paketin 10 bin adetlik bölümü teslim edildi. Abone yoğunluğuna göre buradaki üretim artırılacak.

Tek faturada 3 hizmet

IPTV sisteminde kullanılacak olan kutu aynı zamanda internet hattı ve telefon hattına da bağlanacak. Bu sayede tek kutudan 3 servis (internet, televizyon, telefon) alınabilecek. Faturalama konusunda ise Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ile birlikte bir çalışma yürütüyor. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla Türk Telekom’un sunduğu bu üç hizmetin tek faturada toplanması gündemde.

Platformda 700’e yakın popüler film de olacak

- WebTV servisinden şu anda 5.5 milyonu aşkın TTNet abonesi yararlanabilecek.
- Standart paket ücretinin 1 TL, Plus paketin ise 2-99-3.99 TL aralığında olması planlanıyor. ADSL paketlerine göre bu fiyatlar tarifelerin içine promosyon olarak gömülebilir.
- Standart olarak hazırlanan pakette televizyon yayınları canlı olarak izlenebilecek.
- WebTV Plus adlı pakette ise dizilerin sonradan izlenmesi mümkün olacak.
- Platformda filmler de var. 3.99 TL’lik fiyata 1950’lerden, günümüze 700’e yakın filmin istenildiği an izlenmesi sağlanacak.

Yayın kalitesi iyi mi?

- WebTV ve IPTV işinde, o anki internet bağlantı hızınıza göre görüntü kalitesi dinamik olarak değişebiliyor. Bu yüzden kesintisiz izleme için altyapının güçlü olması gerekiyor.
- Türk Telekom’un 8 Mbit’lik internet bağlantısı üzerinden vermeyi planladığı bu servisin yapılan testlerde kaliteli sonuç verdiği belirtiliyor.
- Kalitede düşüş olmaması için WebTV ve IPTV’nin kullanıcıya farklı bir hat üzerinden verilmesi gündemde.
- Bu uygulamanın servisin yarattığı trafiğin kotadan düşülmemesini de sağlayacağı belirtiliyor.
- 8 Mbit üzerinden standart yayınların kaliteli izlenmesi mümkün olacak.
-TTNet’in VDSL hizmetiyle de 16 Mbit ve 32 Mbit üzerinden HD kalitesinde yayın alınabilecek.

EN UCUZ I Phone 4G




iPhone 4G Ne Zaman Çıkıyor

Bilişim portallarında yer alan haberlere göre, Apple tutkunları yeni nesil iPhone'lar için fazla beklemek zorunda kalmayacak. Dördüncü nesil iPhone'ların nisan ayında tanıtılması bekleniyor.

iPhone ile cep telefonu dünyasında devrim yaratan Apple’ın dördüncü nesil iPhone'ları yakında piyasaya çıkarabileceği yönündeki haberler, iPhone tutkunlarını heyecanlandırdı.

Telefonun özelliklerine ya da piyasaya çıkış tarihine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı, ancak tahminler Apple’ın iPhone tutkunlarına ‘sabit batarya’ sorunu çözülmüş, kamerası güçlendirilmiş bir cihaz sunacağı yönünde.

Almanya'nın önde gelen bilgisayar dergilerinden “Computer Bild” de yer alan bir haberde, dördüncü nesil iPhone'un muhtemelen nisan ayında Güney Kore'de tanıtılacağı belirtildi.

Haberine kaynak olarak hem “Korea Times” gazetesini, hem de Fransız ekonomi dergisi “Challenges”ı gösteren dergi, yeni çıkan cep telefonlarının piyasada oluşturduğu baskı yüzünden, yeni nesil iPhone'ların piyasaya çıkış tarihinin öne çekilebileceğine dikkat çekti.

iPhone 4G'nin özellikleri

Farklı bilişim portallarından derlenen bilgilere göre, yeni nesil iPhone'ların eski nesillerden en büyük farkı değiştirilebilir batarya özelliği olacak. Ayrıca görüntülü konuşmayı olanaklı kılan ön kamera, 5 megapiksel foto kamera ve çift çekirdekli işlemcinin de yeni iPhone’un özellikleri arasında yer alması bekleniyor.

Ekranında OLED teknolojisi olacak bu yeni Apple ürününün, daha güçlü belleğine rağmen daha ince görünmeyi başararak, iPhone severleri bir kez daha heyecanlandıracağı tahmin ediliyor. Bilişim portallarında yeni iPhone 4G'nin bellek kapasitesinin 128 GB olabileceği de belirtiliyor.

18 Ocak 2010 Pazartesi

EN UCUZ ARÇELİK 40-102 B HD LCD TV 16''

ARÇELİK 40-102



Ekran Boyutu (cm) : 40

Görüntü Özellik : HD Ready
Çözünürlük : 1366x768
Kontrast Oranı : 500:1
Parlaklık : 250
HDMI Girişi : 1

EN UCUZ ARÇELİK 119-521 B FHD SRS LCD TV 47''

ARÇELİK 119-521 B FHD




Ekran Boyutu (inch) 47
Ekran Boyutu (cm) 119
Ekran Formatı 16:9
Görüntü Özellik Full HD 100 Hz
Çözünürlük 1920x1080
Parlaklık 500
Görüntü Açısı 178/178
Tepki Süresi 5 ms (Griden Griye)
Dijital Renk Geçişi Geliştirme (DCTI) Var
Dijital Combfilter 3D
Digital Parlaklık Geçişi Geliştirme(DLTI) Var
Resim Gürültüsü Azaltma (DNR) VarFull Motion Teknolojisi
Vision Art Var
Motion Compensation (Hareket Dengeleme)
Resim Formatı 4:3 - 16:9 - 14:9 - Letterbox - Panorama - Subtitle - Auto
Resim Dondurma
Zoom Özelliği
Önkayıtlı Resim Modları Var
Resim içinde Resim,PIP -
Yan Yana Resim,PAP Resim ve Teletext,PAT Var
Ses
Ses Sistemi Stereo
Uzay Ses Efekti Var
Dinamik Bas
Virtual Dolby -
SRS TruSurroun XT Var
Subwoofer
5. band Graphik Ekolayzer Var
Kulaklıktan PIP Sesi Dinleme
Önkayıtlı Ses Modları Var
Kanal Geçişlerinde Otomatik Ses seviyesi Ayarlama (AVL) Var
Ses Çıkış Gücü 2x10 W
Bağlantılar
Scart Girişi 2 adet
AV Girişi Var
S.VHS Girişi Var
Kulaklık Çıkışı Var
SPDIF(Dijital Ses Çıkışı) Var
VGA (PC Girişi) Var
HDMI Girişi 4
DVI Girişi -
Komponent Girişi (YPbPr) Var
12 V Çakmak Girişi -
Elektronik
HDCP Desteği Var
Otamatik Kanal Arama Var
100 Kanal Hafıza Var
Akıllı Kanal Arama (ZAPP Fonksiyonu) -
SWAP (Bir önceki kanala geri dönme) Var
Programlanabilir Açılma Zamanlayıcısı Var
Zaman Ayarlı Kanal Değişimi
Programlanabilir Kapanma Zamanlayıcısı Var
Çocuk Kilidi Var
Kanal isimlendirme Var
Teletext Fastext
Teletext sayfa sayısı 1000
Yayın Sistemi
Tuner Analog ve Dijital
Yayın Sistemi Multisistem
NTSC-Oynatma Var
PLL Frekans Ayarı Var
Manuel İnce Ayar Var
Kablolu Tv Uyumu Var
Ölçüler
Yükseklik (cm) 73,9
Genişlik (cm) 112,9
Derinlik (cm) 11,5

EN UCUZ ARÇELİK 106-531 B FHD VD LCD TV 42''

ARÇELİK 106-531



• Ekran Boyutu (inch) 42


• Ekran Boyutu (cm) 106

• Ekran Formatı 16:9

• Görüntü Özellik Full HD

• Çözünürlük 1920x1080

• Parlaklık 500

• Görüntü Açısı 178/178

• Tepki Süresi 5 ms (Griden Griye)

• Dijital Renk Geçişi Geliştirme (DCTI) Var

• Dijital Combfilter Var

• Digital Parlaklık Geçişi Geliştirme(DLTI) Var

• Resim Gürültüsü Azaltma (DNR) Var

• Full Motion Teknolojisi -

• Vision Art Var

• Motion Compensation (Hareket Dengeleme) Var

• Resim Dondurma Var

• Zoom Özelliği -

• Önkayıtlı Resim Modları

• Resim içinde Resim-PIP

• Yan Yana Resim-PAP -

• Resim ve Teletext-PAT Var

• Ses

• Ses Sistemi NICAM Stereo

• Uzay Ses Efekti Var

• Dinamik Bas -

• Virtual Dolby Var

• SRS TruSurroun XT -

• Subwoofer Var

• 5. band Graphik Ekolayzer Var

• Kulaklıktan PIP Sesi Dinleme -

• Önkayıtlı Ses Modları Var

• Kanal Geçişlerinde Otomatik Ses seviyesi Ayarlama (AVL) Var

• Ses Çıkış Gücü 2x10W + 20W (Subwoofer)

• Bağlantılar

• Scart Girişi 2 adet

• AV Girişi Var

• S.VHS Girişi Var

• Kulaklık Çıkışı Var

• SPDIF(Dijital Ses Çıkışı) Var

• VGA (PC Girişi) -

• HDMI Girişi 1

• DVI Girişi Var

• Komponent Girişi (YPbPr) Var

• 12 V Çakmak Girişi -

13 Ocak 2010 Çarşamba

EN UCUZ ZEBEX Z-3052 İKİ BOYUTLU USB BAĞLANTILI BARCODE OKUYUCU

ZEBEX Z-3052









İşlemsel Özellikler

Nişan alma elementi : 650 nm görülebilir Led

ışıklandırma elemenit :635 nm görülebilir Led

Optik Sistem :640X480 piksel (VGA tip CCD)

Görünüm Alanı :32.2° (Yatay); 24.5° (Dikey)

Dönüş hassasiyeti : 360° (Çok yönlü dönüş hassasiyeti)

Çözünürlük :6.67 mil (PDF417), 5 mil (Code 39)

Baskı Kontrastı :30% @UPC/EAN 100%

Göstergeler (LED) :Yeşil ve Kırmızı Led

Programlanma seçenekleri : Güç modu, ses tonu, odaklanma kontrolü, resim kontrolü & tetikleme modu

Resim Dosyası Biçimi : BMP (*.bmp), TIFF (*.tif), JPEG (*.jpg)

Sistem Arabirimleri : USB

Fiziksel Özellikler

Yükseklik :106,76 mm

Derinlik :155.13 mm

Genişlik : 58,0 mm

Ağırlık :148 gr (Stand hariç)

Kablo :Standart 2 metre düz kablo

EN UCUZ METROLOGIC MK-9535S KABLOSUZ LAZER BARCODE OKUYUCU

METROLOGIC MK-9535S




Işık kaynağı Lazer Diyot (Visible Laser Diode) 650 nm ± 10nm


Tarama Alan Genişliği 64 mm (2.5#) @ face; 249 mm (9.8#) 203 mm (8.0#)

Okuma mesafesi 0.33 mm (13 mil) barkod için 0 mm - 203 mm (0'' - 8'') (10

m kablosuz ulaşım.)

Tarama hızı 72 ± 2 scan lines per second

Çözünürlük 0.127 mm (5.0 mil)

Kod okuma Tüm standart bar kodları okuyabilir

Okuma Sinyali 7 değişik ses tonu veya sessiz çalışma modu

Boyutlar 198 mm (7.8#) H x 40 mm (1.6#) D x Handle Width: 45 mm (1.8#)

Head Width: 78 mm (3.1#) - 199 gr.

EN UCUZ METROLOGIC MK-9520G PS/2 BAĞLANTILI LAZER BARCODE OKUYUCU (GRİ)

METROLOGIC MK-9520G




Metrologic MS-9520 modeli lazer barkod okuyucu yüksek performansı ve çok


küçük ve yoğun barkodları hızlı ve kolay bir şekilde okuyabilmesi ile

dikkatleri çekiyor. Saniyede 72 tarama hızına sahip olan MS-9520 modeli

hem sabit hem de el tipi okuyucu olarak kullanılabiliyor.

Kolay değiştirilebilir kablo yapısı ile de bir çok sisteme

kolaylıkla entegre edilebilmektedir. Şık dizaynı ve kolay kullanımı ile

bir çok mağaza, market, eczane gibi sektörlerde rahatlıkla

kullanılabiliyor.

Teknik Özellikler

İşlemsel Özellikler

Işık Kaynağı 650 nm görülebilir lazer diod

Okuma Uzaklığı 200 mm

Lazer Çizgi Sayısı Tek lazer çizgili el tipi okuyucu

İnfrared Özellikleri Uzun Mesafe : 0 mm - 279 mm

Kısa Mesafe : 0 mm - 102 mm

Tarama Hızı 72 tarama/sn

Minumum Bar Genişliği 4 mil

Baskı Kontrastı 35%

Göstergeler (LED) Yeşil ve Kırmızı ledler (2 renk led)

Ses Tonu Programlanabilir beep tonu ve süresi

Sistem Arabirimleri Klavye,

Fiziksel Özellikler

Yükseklik 198 mm

Derinlik 40 mm

Genişlik 45 mm (tutma kolu), 78 mm (kafa)

Ağırlık 149 gr

Kablo Standart 1.5 m düz kablo

Elektriksel Özellikler

Giriş Voltajı 5VDC +- 10%

Güç 825 mW çalışma, 600 mW bekleme

Çalışma Akımı 165 mA çalışma, 120 mA bekleme @5.0V

Lazer Sınıfı IEC 60825-1:1993+A1:1997+A2:2001 Class 1

EMC FCC Class B

Çevresel Özellikler

Çalışma Sıcaklığı 0 °C ~ 40 °C

Muhafaza Sıcaklığı -40 °C ~ 60 °C

Nem 5% ~ 95%

Işık Seviyesi 4842 Lux (floresans)

Darbeler 1.5 m den düşmeye karşı dizayn edilmiş

Bağlantı: PS/2

Barkod Okuyucu Türü: LASER

Satış Garanti Süresi (ay): 24

EN UCUZ ARGOX AS-8150K 250 MM CCD KLAVYE BAĞLANTILI BARCODE OKUYUCU

Hızlı Arama



Hızlı Ürün Arama





Detaylı Arama

















Sayfalar

DUCCAN.COM Satış Sözleşmesi



Ödeme ve Teslimat



Gizlilik ve Güvenlik



Garanti Şartları



İade Şartları











Anket

Windows 7`ye geçmeyi düşünüyor musunuz?



XP kullanıyorum, devam edeceğim

Henüz yüklemedim ama yakında yükleyeceğim

Vista kullanıyorum, devam edeceğim

Bilgisayarımın donanımları Winows 7`yi desteklemiyor

Evet, şu an bilgisayarım Windows 7 ile çalışyor

Başka bir sistem kullanıyorum

Böyle bir işletim sistemi çıktığından haberim yok













Yorum Yaz

Başlık :

Yorum :

Puanı : 12345





Tavsiye Et

Adınız : *

Emailiniz : *

Gönderilecek Kişiler : *

Bu alana bu ürünü tavsiye etmek istediğiniz kişilerin adlarını, aralarına virgül (,) koyarak yazınız. Örneğin isim@domain.com,isim2@domain...vb gibi.

Tavsiye Mesajı : Bu ürünü çok beğendim, sana da tavsiye ederim. *

Bu alana tavsiye ettiğiniz bu ürün için mesajınızı girebilirsiniz.







Barkod Ürünleri -> Barkod Okuyucuları -> ARGOX-AS8150-K Klavye Bağlantılı CCD Barkod Okuyucu





ARGOX-AS8150-K Klavye Bağlantılı CCD Barkod Okuyucu



Resmi Büyüt



Stok Kodu : ARGOX-AS8150-K

Ürün Adı : ARGOX-AS8150-K Klavye Bağlantılı CCD Barkod Okuyucu

Marka : ARGOX



Garanti Süresi : 24 Ay

{piyasa_fiyati}

Fiyat : 53,47 USD + KDV

Kdv Dahil : 91,90 TL

{indirimli_fiyat_tanim} {indirimli_fiyat:} {indirimli_cevrilmis_fiyat}

Havale : 87,30 TL (%5 havale indirimi)

Adet : 12345678910



4,50 TL den başlayan taksitlerle!!

Ürün stokta bulunmamaktadır.













ARGOX AS-8150K








- Çoklu arayüz seçeneği, hatasız okuma

- Bilinen tüm standart kod türlerini okuyabilme

- 0,1mm (4 mils) çözünürlük

- 180 mm okuma genişliği

- 250 mm okuma mesafesi

- Işık kaynağı: 660 nm kırmızı LED

- Optik sistem: 2048 piksel charce- coupled CCD

- 200 tarama/sn okuma hızı

- İkaz sistemleri: 7 farklı doğru okuma ve hatalı okuma tonu, yeşil LED

- 160 gr kablo hariç

ZEBRA TLP-2844 TERMAL BARCODE YAZICISI,203 DPI 102 MM

ZEBRA TLP-2844







Zebra'nın en çok tercih edilen barkod yazıcısıdır. Yerden tasarruf etmek isteyenlerin tercih ettiği masa üstü yazıcıdır, 104 mm baskı genişliğinde çıktı verir, kolay kullanımı sayesinde masa üstü etiket programlarında yüksek performans verir, kullanım alanı çok geniştir, seri, paralel ve USB bağlantı ile bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz, opsiyonel olarak network kartıda bağlanabilir. 2 yıl garantilidir.

EN UCUZ INTERMEC PC4 2MB BELLEKLİ USB TERMAL BARCODE YAZICISI

INTERMEC PC4 YAZICISI





C4 kendinden yapışkanlı etikete, kartona veya sürekli form malzemeye hem direk termal hem de termal transfer yazabilen kompakt bir yazıcıdır. Etiket sıyırıcı özelliği ve siyah çizgi sensörü standart olarak gelir.
Baskı Metodu: Direk Termal (DT) ve Termal Transfer (TT)




Çözünürlük: 203 dpi (8 dots/mm)
Hafıza: 2MB DRAM, 1MB Flash
Baskı Hızı: 51~ 101.6 mm/sn
Baskı genişliği: 104 mm
Baskı Uzunluğu: 1200 mm
Arabirim: Serial RS-232 (DB9), Parallel (Centronics), USB,
Kasa: ABS
Windows® Sürücüleri: (95, 98, Me, NT4.0, NT2000, XP)
Çalışma Sıcaklığı: 5° C - 40° C
Nem: 10-90% bağıl nem
Opsiyonel: Kesici, ethernet adaptörü, klavye





EN UCUZ ARGOX OS-214TT TERMAL BARCODE YAZICISI, DİREKT TRANSFER,203 DPI 76 MM

ARGOX OS-214TT




OS-214 TT barkod yazıcısı küçük boyutu, seri (RS-232C) ve paralel (LPT) haberleşme port seçenekleri ve ekonomik fiyatı sayesinde birçok uygulamaya kolaylıkla entegre edilebilmektedir.




Hem PPLA hem de PPLB dillerini destekleyen OS-214 TT modeli direkt termal/termal Transfer baskı yapabilmektedir. 203 DPI çözünürlük ve 104 mm baskı genişliği ile bu model gerekli ergonomi ve hızı sunmaktadır. OS-214 TT modeli yüksek performansı, şık dizaynı, düşük maliyeti ve küçük boyutları ile etiketleme ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek büyüklükte bir yazıcı.



Direkt termal/ Termal transfer baskı imkanı,

104 mm baskı genişliği (Maksimum),

203 mm baskı uzunluğu (Maksimum),

RS-232C, LPT port seçenekleri,

PPLA,PPLB dil desteği,

512 KB Flash ROM ve 512 KB DRAM,

Saniyede 76 mm baskı hızı,

Baskı metodu Direkt termal (Ribonsuz Yazdırma), Termal transfer (Ribonlu Yazdırma)


Baskı Çözünürlüğü 203 DPI (8 dots/mm)

Baskı hızı (Maksimum) 76 mm/saniye

Baskı uzunluğu 13 ~ 203 mm

Baskı genişliği 25 mm ~ 104 mm

Hafıza 512 KB DRAM, 512 KB Flash ROM

İşlemci 16 bit RISC işlemci

İşlem arabirimleri 1 adet düğme ve 2 adet LED

Haberleşme Seri Port (RS-232C) ve Paralel (LPT) Port

Etiket algılama sensörü Yansıtmalı (Solda ve sabit)

Boyutlar Genişlik: 186 mm, Yükseklik: 165 mm, Uzunluk: 278 mm

Ağırlık 2,1 kg

Güç kaynağı (Giriş) 100V~240V±10%, 1.5A, 50~60Hz

Güç kaynağı (Çıkış) 24VDC, 2.4A

Sertifikalar CE, FCC, UL, CUL, CCC, RoHS

Çalışma ortamı sıcaklığı 4 °C ~ 38 °C

Saklama sıcaklığı -20 °C ~ 50 °C

Çalışma ortamı nem oranı %0 ~ %90

Saklama ortamı nem oranı %0 ~ %90

Baskı Açısı 90, 180, 270 derece

Opsiyonel Seçenekler Kesici ünitesi,

Etiket sıyırma ünitesi,

RTC (Gerçek Zaman Saati) kartı,

Harici Flash Bellek (2 MB),

Harici etiket kaynağı ünitesi,

Argokee klavye

Argonet Print server

Yazılımsal Özellikleri

Windows sürücüleri Windows 2000/XP/2003/VİSTA/Windows 7

Etiket dizayn programı Argobar Lite/ Pro veya Bartender Ultralite (Ücretsiz)

Desteklenen barkod yazım dilleri PPLA, PPLB

Desteklenen Barkod Tipleri 1 Boyutlu Barkod

PPLA: B and C, Codabar, Interleaved 2 of 5, UPC A/E/2 and 5 add-on, EAN 13/8, UCC/EAN-128, UCC/EAN 128 random weight, Postnet, Plessey, HIBC, Telepen, FIM

PPLB: Code39, Code93, Code128/subset A, B and C, Codabar, Interleaved 2 of 5, UPC A/E/2 and 5 add-on, EAN 13/8, UCC/EAN-128, Postnet, Matrix 2 of 5, Code-128UCC

2 Boyutlu Barkod

PPLA: PDF-417, MaxiCode, Data Matrix (ECC200 only)

PPLB: PDF-417, MaxiCode

Desteklenen grafik biçimleri PPLA: PCX, BMP, IMG and HEX biçimleri

PPLB: PCX ve binary raster

Etiket Özellikleri

Tip Ara boşluklu, Sürekli form, black mark (siyah çizgi ile ayrılmış)

Genişlik 25,4 mm ~ 108 mm

Kalınlık 0.0635 ~ 0.254 mm

Kuka iç çapı 25,4 mm

Etiket dış çapı 109 mm (En fazla)

Ribon Özellikleri

Tip Wax , Wax/Resin, Resin

Sarım yönü Dış Sarım

Uzunluk 91 metre (En fazla)

Genişlik 25,4 mm ~ 110 mm

Kuka iç çapı 13 mm

Ribon dış çapı 37 mm

EN UCUZ BRAUN 835 (150) TRAŞ MAKİNESİ

--------------------------------------------------------------------------------



BRAUN 835




Yüz hatlarına uyum sağlayan oynar elek

Dakikada 7100 devir

Kablolu ve kablosuz kullanım

30 dakika kablosuz kullanım imkanı

Su geçirmez

EN UCUZ Braun Silk-Epil XPressive 7381 Epilatör

Braun Silk-Epil



EN UCUZ BRAUN SE-7781 X'ELLE SILK EPIL EPİLATÖR

BRAUN EPİLATÖR



Şarjlı


Su geçirmez gövde

Su altında kullanım özelligi

Islak kuru kullanım özelligi

40 cımbızlı epilasyon başlıgı

Jilet başlıgı

Koltuk altı epilasyon aparatı

Yüz epilasyon aparatı

Hızlı epilasyon aparatı

EN UCUZ PHILIPS 4667/00 INFLUENCE SAÇ DÜZLEŞTİRME SETİ

PHILIPS DÜZLEŞTİRME SETİ




Ekstra pürüzsüz kayma için seramik


30 saniye içinde anında ısınma
Saç tipinize uyması için ayarlanabilir ısı ayarı
Karışmayı önleyen döner kablo
1 saat sonrasında otomatik kapanma
Dünya çapında kullanım için çift voltaj
Sorunlu bölgelere zarar vermeden etkili sonuçlar için
Sorunlu bölgelere zarar vermeden verimli sonuçlar için Eşit Isı Teknolojisi
Uzun ömürlü sonuçlar için 205 Cº profesyonel sıcaklık

EN UCUZ BRAUN ES3 SATIN HAIR COLOUR SAÇ DÜZLEŞTİRİCİ

BRAUN SAÇ DÜZLEŞTİRİCİ



230 dereceye kadar ısınma


Nemlendirme özelliği saçı düzleştirirken oluşan nem kaybını %50 oranında önler.Satin iyon teknolojisi sayesinde boyalı saçların doğal nem dengesini koruyarak kaybolan nemin geri kazanılmasına yardımcı olur

Renk kaybını önleme özelliği boyalı saçlarda %70''e varan oranda renk kaybını önleyerek, saç renginde fark edilir derecede parlaklık sağlar

Kurumayı ve saçın zarar görmesini önleme özelliği geleneksel seramik levhalara kıyasla 3 kat daha fazla yumuşaklık ve aşırı kurumayı engelleme

Saçın tipine göre bakım özelliği sıcaklığı ince,normal ve kalın telli olmak üzere saç tipinize göre kontrol etmenizi sağlar

Hızlı ısınma süresi sayesinde 30 saniyede kullanıma hazır

Boost butonu : Erişimi zor bölgedeki scalar için ısıyı boost butonuna basarak hızlı bir şekilde arttırabilir.20 saniye süresince, cihazınız 20 derece daha fazla ısınır bu süre boyunca ışık yanar.Bundan sonra tekrar ayarlanmış ısısına geri döner

Otomatik kapanma

Şekillendirme sürecinizin daha pratik ve hızlı olması için, cihazınız en son ayarladığınız kişiselleştirilmiş ayarları bir sonraki kullanım için kaydeder

EN UCUZ REMINGTON PROFESSIONNEL S9000 DAMAGE DEFENCE BUHARLI SAÇ DÜZLEŞTİRİCİ ( YIPRANMIŞ SAÇLAR )

REMINGTONSAÇ DÜZLEŞTİRİCİ



Kuru/Yıpranmış saçlar için ideal: Bu saç tipleri kırılgan, zayıf ve düşük su seviyesi sebebiyle kolay kırılır bir yapıya sahiptir. Remington Damage Defence 210 düzleştirici (S9000) yeni hidrasyon sistemi sayesinde saçınızdaki nem seviyesini yeniden dengeler. Nem, buhar olarak saçın üst deri katmanlarına nüfuz eder. Saçınızı şekillendirirken saçın üst derisi düzleşir ve nem saçın içerisinde hapsolur. Böylece saçınızdaki nem dengesi artar ve saçınızın durumu iyileşir. 10 tüketiciden 9''u Damage Defence kullandıktan sonra, mevcut kullandıkları saç düzleştiricilerine kıyasla saçlarının daha yumuşak, daha düz ve daha sağlıklı olduğunu söylemişlerdir. Yeni Remington''a özel Seramik, Elmas ve Teflon® kaplama saça eşit dağılımlı yüksek ısı verirken, sıcak noktaların saça daha az zarar vermesini sağlar, 70%''e kadar daha kaygan plakalar saçın daha az takılmasına yol açar ve plaka kaplamaları ömür boyu garantilidir. LCD göstergeli dijital değişken ısı kontrolü ve 60 saniyede hızlı ısınma seçtiğiniz sıcaklıkta kısa zamanda saçınızı şekillendirmenizi sağlar.






Profesyonel ince plakalar

Özel seramik, elmas ve Teflon® kaplama:

Plaka kaplamasında ömür boyu garanti

Eşit yüksek ısı dağılımı & azaltılmış sıcak noktalar

70%''e kadar daha kaygan ve yumuşak sonuçlar

Buharlı veya buharsız kullanım

Saçınızdaki nem seviyesini yeniden dengeleyen hidrasyon sistemi

Anlık buhar düğmesi

Saç tipinize özel LCD göstergeli dijital değişken ısı kontrolü

Hızlı ısınma – 60 saniyede hazır

Ultra hızlı ısı geri kazanımı

1 saat sonra otomatik emniyetli kapama

Kolay saklama için plaka kilidi

Güvenli tutuş için ısınmayan soğuk uç

3 metre salon uzunluğunda kıvrılmaz kablo

Isı korumalı çanta

3 yıl garanti

EN UCUZ BRAUN SE-7580 X'ELLE SILK EPIL EPİLATÖR

 BRAUN EPİLATÖR




Standart 40 cımbız başlık + Masaj başlığı


Nazik bir epilasyon için epilasyon öncesi mendiller
Yüzdeki tüyler için hassas ve etkin çözüm yüz başlığı
Koltuk altı ve bikini bölgesinde nazik epilasyon için dar epilasyon başlığı
Aydınlatma Işığı
Taşıma Çantası

EN UCUZ COMFORT JF-4281 MASAJ ALETİ

COMFORT MASAJ ALETİ




Tek top Masaj Başlığı ile etkin nokta masajı sağlar


Infrared ve masaj vuruşları kan dolaşımınızı hızlandırır metabolizmanızı harekete geçirir ve rahatlatır

Sırt ve bacak ağrılarını gidermede etkilidir.

Yorgunluk ve stresinizi alarak büyük bir rahatlama sağlar

İnfrared Işık Isıtmalıdır

On-Of Düğmesiyle Açma Kapama

High / Low Düğmesi İle İki Kademeli Titreşim

220V Şehir Ceryanı İle Çalışır

15 dk. masajdan sonra makina 5 dk. dinlendirilmelidir.

Masajdan önce 1 büyük bardak ılık veya sıcak su, masajdan sonra 2 bardak ılık veya sıcak su içilmesi daha sağlıklı bir masaj için tavsiye edilir.

Boy 35 cm.

EN UCUZ PHILIPS HP6503 SATINELLE ICE PREMIUM EPİLASYON CİHAZI

PHILIPS EPİLASYON CİHAZI





Oynar başlıklı buz haznesi

Sonik masaj sistemi
Anti-alerjik seramik epilasyon diskleri
Yıkanabilir epilasyon başlığı
Daraltıcı başlıklı entegre buz haznesi
Tıraş başlığı
2 hız ayarı
Şarjlı
Şarj standı
Temizleme fırçası
Seyahat kılıfı
2 Yıl Garanti

11 Ocak 2010 Pazartesi

EN UCUZ KINGSTON 8 GB USB 2.0 FLASH BELLEK

KINGSTON FLASH BELLEK

Boyutlar : 72.7mm x 24.0mm x 10.0mm


Mimari : Standart X64
Slot Türü : USB
Plug And Play Desteği : Var
Çalışma Sıcaklığı : 0C <-> 60C
Depolama Sıcaklığı : -20C <-> 85C
Okuma Veri Transfer Hızı : 6MB/saniye
Yazma Veri Transfer Hızı : 1.5MB/saniye
Veri Saklama : 10 Yıl

10 Ocak 2010 Pazar

Ütü Alırken Nelere Dikkat Etmeli ?

Ütü Alırken Nelere Dikkat Etmeli ?

Bayanlar ve beyler içinçok büyük önem taşıyan ev aletlerinden birisi ütülerdir. Çünkü ütü her iki kullanıcı kitlesi için de çok önemlidir. Hatta bazı “ütü hastası” tüketiciler bile var. Güzel, zevkli ve yorulmadan ütü yapmanın öncelikli ilkesi de kullanılan ütünün iyiliğinden geçer. Bu yazımızda tercih edilecek ütülerde dikkat etmemiz gereken noktalara birlikte göz atacağız.


Bir ütüden beklentimiz, iyi buhar vermesi ve bunun karşılığında kırışıklıkları kolayca açabilmesidir. Diğer beklentilerimiz de hafif olması, ütülenen şeyin üzerinde rahat hareket etmesidir.

Ütü almaya karar verdikten sonra bir karar daha vermemiz gerekiyor aslında. Eğer ütülenmesi gereken çamaşırlarımız çok oluyorsa buhar istasyonlu/jenaratörlü bir ütü az ise normal buharlı ütüleri tercih etmeliyiz. Çamaşırlarımız çok oluyor ancak haftada birden fazla ütü yapıyor ve her seferinde 5-6 tane giysi ütülemek gerekiyorsa buhar istasyonlu ütünün kullanımı pratik olmadığı için tavsiye etmiyoruz. Ama haftada bir veya iki defa biriktirerek ütü yapılıyorsa buhar istasyonlu ütü kesnlikle tavsiyemizdir.

Buhar istasyonlu ütü tercih edersek, alacağımız ütünün ilk bakacağımız özelliği buhar gücü ve Watt cinsinden ısı gücü olmalıdır. 2400 W bir ütü tercih etmek kırışıklıklar için iyi olacaktır. 2400 W ütüler eğer pahalı gelirse 2000-2400W arasında bir güce sahip ütü al nmalıdır.
 Buhar gücü ise bir püskürtmede uyguladığı buhardır. Bunu kataloglardan eğer kataloglarda yazmıyorsa ütüyü alacağımız yerin görevlilerinden yardım alarak öğrenmeliyiz. Sabit buhar çıkışı en az 35 g/dk şok buhar gücü de yine en az 90g/dk olmalıdır. Bu değerler buhar istasyonlu ütülerde sabit buhar çıkışı 150 g/dk civarlarında olacaktır.Temel bir özellik de tabandır. Taban giysilerin üzerinde kolay hareket etme, ısıyı iyi iletme, parlama yapmama gibi önemli niteliklere sahiptir. Bu yüzden safir taban, glissée veya seramik tabanlı ütülerin seçilmesi daha iyi olacaktır. Söylediğimiz tabanların hepsi giysi üzerinde rahat hareket eder. Kolay kolay yapışmaz ve parlama yapmaz. Safir tabanlı ütülerin özelliği tabanının hiçbir şekilde çizilmemesidir. Eğer bir mağazada safir taban olduğu söyleniyorsa görevliye anahtarla üzerinden sertçe geçmesini rica edin. Eğer çiziliyorsa safir taban olmadığından emin olabilirsiniz. Safir tabanların tek dezavantajı diğer iki taban türüne göre parlama yapma olasılığı biraz daha fazladır ancak safir tabanlı modellerin çoğu “ek taban” ile birlikte satılıyor. Bu yüzden tercih edilebilir. Ayrıca parlama deyip gözünüzü korkutmayalım. Parlama ; ince, ipek giysiler yüksek ısıda ütülendiği zaman olabilir bu durum.
Tabanımızı da seçtiğimize göre biraz da iç özelliklere geçebiliriz. Alacağımız ütünün içinde kirece karşı bir sistemin olması özellikle Türkiye’deki tüketiciler açısından önemlidir. Çünkü ülkemizin her neresinde bulunursanız bulunun sularımız çok kireçlidir. Her ne kadar kaynatılmış su veya klima suyu ile çözüm bulmaya çalışsak da bu sorunun önüne geçemiyoruz. Ancak yeni ütülerin çoğunluğunda kirece karşı korumalı sistemler bulunuyor.
Bir diğer unsur da güvenlik. Ütünün acil bir durumda veya diğer hallerde açık unutulması olasılığı güçlüdür. Bu durum da bırakın ütülenen elbisenin yanmasını yangınlara bile sebep olabilir. Bu yüzden bir de güvenlik sistemi olmalı. BOSCH, BRAUN, PHILIPS ve TEFAL bu konuda çok iyiler. Modellerinin birçoğunda ütüleme konumundayken açık unutulduğunda 30 saniye (ortalama) sonra, dik konumdayken 5 dakika sonra kendisini otomatik kapatma özelliğine sahip.
Buhar istasyonlu ütülere de biraz değinelim. Bu tip ütüler profesyonel grup içinde yer alıdığı için birçoğunun yanında buhar tabancası hatta buhar ile temizleme için fırçalar bile yer alıyor. Taban olarak geneli alüminyum taban ancak ek tabanlı bir model de seçmek mantıklı olacaktır. Bir de markası önemli bu grupta. Çünkü arıza yapması durumunda servisinin kolay ulaşılabilir ve sonuca kolay bir şekilde ulaştırması lazım. Fiyatları da elbette biraz daha yüksek.
Bizim ütüler hakkında söyleceklerimiz bu kadar. Tek bir durum daha kalıyor bu da dış dizaynı ile ilgili seçim. Renkler elbette kişiseldir ancak renk ile özellik arasında kalırsanız tercihinizi mutlaka özellikten yana yapın.


Kaynak beyazblog.net