28 Ocak 2010 Perşembe

Google Twitter İle Anlaştı


 
 
Twitter ile yapılan anlaşmayı hayata geçiren Google, artık arama sonuçlarına son dakika gelişmelerini de ekleyebiliyor.
Google, Kaliforniya Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde düzenlediği etkinlik ile basına arama motoruna eklenen en yeni özellikleri tanıttı.

Şirketin arama ürünleri başkan yardımcısı Marissa Mayer tarafından yapılan sunumun en önemli gelişmesi ise mikro blog sitesi Twitter'la yapılan anlaşmayı hayata geçirmesi oldu.

Twitter'ın milyonlarca kullanıcısı sayesinde çoğu zaman büyük haber şirketlerinden bile hızlı bir şekilde dünyada yaşanan gelişmeleri aktarabildiğini aktaran Mayer, artık bu güncellemelerin gerçek zamanlı olarak arama sonuçlarına yansıtılacağını açıkladı.

Yeni hayata geçirilen bu servisin şimdilik reklam bağlantıları olmadan gösterileceğini ileten Mayer, önceliği kullanıcı tecrübesini geliştirmeye verdiklerini söyledi.

Facebook ve MySpace'le yapılan benzer anlaşmaların da yakın zamanda Google'a dahil edileceğini hatırlatan yetkili, bu gelişmelerin "evrensel aramanın evriminin sonucu" olduğunu da ekledi.

Etkinlikte ikinci olarak mobil cihazlarda kullanılan sesle arama özelliğine İngilizce ve Çince dillerinin ardından Japonca'nın eklendiği de açıklandı.

Son olarak ise deney aşamasında olan "görsel arama" yöntemi Google Goggles'ı tanıtan şirket, bu ürünün 7 Aralık itibariyle Android işletim sistemi kullanan telefonlar tarafından uygulama olarak indirilebileceğini açıkladı.

Telefonun kamerası aracılığıyla gördüğü bir nesneyi, logoyu, yeri veya fotoğrafı tanımlamaya yarayan bu uygulama, şimdilik sadece İngilizce dilinde sonuçlar getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder