24 Mayıs 2010 Pazartesi

Biri Youtube 'yi Durdursun

YouTube, kuruluşunun 5. yılını kutladığı şu günlerde, yaptığı açıklama ile bu 5 yılda nereden nereye geldiğini de ortaya koydu.


Popüler video sitesinin resmi blog'unda yayınlanan açıklamaya göre, YouTube'da her gün 2 milyardan fazla video izleniyor. Yine aynı açıklamada, siteye, her bir dakika içerisinde 24 saatlik videonun yüklendiği söyleniyor.

YouTube'da yayınlanan ilk videoyu izlemek ve hikayesini öğrenmek için tıklayın...

Bilindiği gibi Google, 5 yıl önce amatör bir grup tarafından kurulmuş, 2006 yılında ise Google tarafından satın alınmıştı. Site, ilk kurulduğunda amatör videoların paylaşılmasından başka bir amaca hizmet etmiyordu. İnternet devi Google, YouTube'un bugün geldiği noktanın 5 yıl önce hayal bile edilemeyeceğini söylüyor ve ekliyor: "5 yıl sonra neler olacağını da tahmin edemiyoruz."

Googe'ın YouTube ile ilgili en büyük sıkıntısının, bu kadar büyük bir site ile beklediği karlara bir türlü ulaşamaması olduğu biliniyor. Son dönemde bu durumu değiştirmek için pek çok atak yapan Google, bakalım bu dev siteyi, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bir kar makinesi haline getirebilecek mi?

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder