24 Mayıs 2010 Pazartesi

Çocuklara Özel Sosyal Ağ

Facebook'dan önce sosyal olmak sinemaya gitmek, arkadaşlarınızla vakit geçirmek gibi eylemlerle ölçülüdürdü. Ancak bu sitenin tanıttığı soyal ağ kavramı nedeniyle artık, bu tanımlar değişmeye başladı. Son zamanlarda sosyalleşme kriterleri, profilinizde paylaştığınız video ve resimlerle ölçülüyor.


Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Facebook'dan sohbet ettiğiniz ne kadar arkadaşınız varsa o kadar çok sosyal sayılıyorsunuz. Günümüzün bu değişen sanal sosyallik anlayışı nedeniyle, sizi evlendiren, iş bulduran ve müzik yıldızı yapacak olan onlarca farklı sosyal ağ bulunuyor.


Şirketlerin de ilgisini çeken bu durum nedeniyle yeni alt sektörler bile oluşmaya başladı. Bir süre önce adreslerinizi paylaşmanızı sağlayacak ufak bir cihazı tanıtmıştık. Şimdi ise çocuklar için özel bir soyal ağ oluşturuldu. Çocukların üye olabileceği bu site, ufak kullanıcıların sosyal ağ kavramını düzgün öğrenmesini hedefliyor.

Sosyal ağ kavramı biraz daha büyürse yakında medya okur yazarlığı dersinden sonra Facebook kullanıcılığ dersi de öğrencilere gösterilmeye başlanacak. Togetherville adlı bu siteyi Facebook hesabı üzerinden kullanmak da mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder