24 Mayıs 2010 Pazartesi

Google suçluyu buldu

Google, HTC tarafından üretilen ve Android işletim sistemi kullanan cep telefonu Nexus One'ı, artık Webstore'u, yani internet mağazası üzerinden satmayacağını açıkladı.


Aradan aracıları çıkartma planı başarısız olan Google, cep telefonu servis sağlayıcıların satış kanalları üzerinden Nexus One'ı daha da yaygınlaştırmayı planlıyor.

Sektörde insanların cep telefonunu mağazalarda görüp denemeden almaya henüz hazır olmadığı şeklinde yorumlanan bu durum, büyük önem taşıyor. Çıkartılan ikinci ders ise cep telefonunun satışında farklı servis sağlayıcı seçeneklerinin ne kadar önemli olduğuydu.

Ancak Google'ın başarısızlığının daha da önemli bir sebebi olduğu konuşuluyor...

Google'ın en büyük hatası

Google'dan Andy Rubin yaptığı açıklamada "Android platformunun global olarak yaygınlaşması beklentilerimizi aştı, ama Webstore olmadı. Erken alıcılar ile kısıtlanan bir kanal oldu ve pek çok tüketicinin cep telefonu almadan önce denemek istediği, farklı servis sağlayıcılardan planlar istedikleri netleşti" dedi.

Bu açıklama ile piyasa tahminlerini doğrulayan Google, Webstore'u artık bir vitrin olarak kullanmak ile yetinecek.

Nexus One'ın 250.000 ila 300.000 adet sattığı tahmin ediliyor. Android işletim sistemi kullanan Motorola Droid'in 1 milyonluk satış rakamı yanında bu çok sönük kalıyor.

Google'ın başarısızlığında pazarlamaya ve reklama bütçe ayırmadan, kendi ünüyle bu telefonu satabileceğini sanmasının da büyük payı olduğu konuşuluyor. Standart bir iş modeliyle bu telefonun en az 4 katı daha fazla satmış olabileceği de iş çevrelerinde konuşulanlar arasında yer alıyor.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder