24 Mayıs 2010 Pazartesi

Irobot Roomba Jetgiller

Korur Robot Teknolojileri tarafından geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına da sunulan, Amerikan iRobot tarafından geliştirilen başta Roomba modeli olmak üzere tüm temizlik robotlarından dünya genelinde bugüne kadar 5 milyon adet satıldı.


Dünya ev robotları sektörünün büyük çoğunluğuna sahip iRobot’un geliştirdiği ev temizlik robotları çalışan kadınların, köşe bucak temizlik yapan ev hanımlarının ve çocukları için temiz bir alan yaratmak isteyen annelerin temizlikteki en büyük yardımcısı olmayı hedefliyor.

Ödüllü Roomba, bilinen ev temizlik robotları arasında en bilinen ve en makul fiyatlı modellerinden bir tanesi olarak göze çarpıyor. Yıllar içerisinde, robotik teknolojisindeki ilerlemeler Roomba’ya yansıtılınca ortaya çok gelişmiş, her işini kendi yapabilen akıllı bir yardımcı ortaya çıkmış.

iRobot CEO’ su Colin Angle, insanların genelde yapmak veya zaman ayırmak istemedikler için pratik robotlar üretme çabası içinde olduklarını belirtti. Angel, “Beş milyon adetten fazla robot satınca, bu teknolojinin ne kadar kabul gördüğünün farkına varıyorsunuz. Bu da bize insanların hayatını kolaylaştırmak ve daha güzel bir yaşam için yepyeni çözümler icat etmeye itiyor” dedi.

iRobot Türkiye Temsilcisi Ali Tan Şerbetçi 2009 yılı sonu raporlarına dayanarak yaptığı açıklamada “Ev robotu satışlarımız Türkiye’de şimdiden bini aştı” dedi. Programla gerisini ona bırak “Roomba, evin istenen her köşesine giderek halı, parke, seramik ayırmadan tam bir temizlik yapan, mobilyaları ve yerdeki sabit cisimleri algılayarak yavaşça dokunup yön değiştirerek en yakından temizleyen ileri teknolojilerle üretilmiş bir ev temizlik robotudur” diyen Şerbetçi, “İstediğiniz herhangi bir saatte kendi kendine çalışmak üzere programlanabilen Roomba siz evde yokken evi temizler, işi bitince veya şarjı azalınca ‘Ev Üssü’ adı verilen şarj yerine otomatik olarak döner. Roomba yuvarlak şekli sayesinde evlerdeki köşelerden ve sıkışık yerlerden kurtulmayı sağlıyor ve bu sayede evin her köşesini rahatlıkla dolaşıp temizleyebiliyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder