20 Mayıs 2010 Perşembe

Yeni Blackberry Cep Telefonu Muhteşem

Muhteşem Blackberry

İster inanın, ister inanmayın. Yıl 2010 ve dünyada 4 milyar teknoloji tutkunu iletişimde kalmak için bir cep telefonu kullanıyor. İşte yeni Blackberry özellikleri...


Özellikle de BlackBerry gibi yeni nesil cep telefonları, zihinsel sağlığınız üzerinde gerçek ve ölçülebilir etkilere sahip. İşte BlackBerry'nin sizi çıldırtacak 4 yolu:

Sizi bağımlı yapabilir: 2006 yılında Rutgers Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, BlackBerry cihazları oldukça bağımlılık yapıyor. 7 gün 24 saat bağlantıda kalma özelliğiyle, BlackBerry ve benzer cihazlar internet ve e-posta bağımlılığındaki artışı körüklüyor.

Uykunuza engel olabilir: Kaliteli uyku eksikliğinin ruhsal sağlığınız üzerinde negatif etkisi olacağı kesin. Ancak, iyi bir uyku çekmek kolay değildir ve gözleriniz BlacBerry nedeniyle kapanmayabilir.

Son birkaç yıl içinde yürütülen çeşitli araştırmalar, uyumadan önce cep telefonuyla mesajlaşmanın ya da chat yapmanın uykunuzu kaçırdığını, uykusuzluğa, baş ağrısına ve konsantrasyon güçlüklerine neden olduğunu gösteriyor. Hatta isveç'te Uppsala Üniversitesi'nde yürütülen araştırmada cep telefonlarından yayılan radyasyonun uykunuzu dağıtmaya yeterli olduğu belirtiliyor.

Sizi bunalıma itebilir: Cep büyüklüğündeki cihaz tüm iletişim ihtiyaçlarınızı yerine getiriyor. Fakat aynı cihaz bağımlılık oluşturduğunda, konsantrasyon güçlüğüne yol açtığında ve sizi uykunuzdan ettiğinde, özellikle işiniz gereği ona bağlıysanız, BlackBerry'nin sizi stresten çıldırtacağından emin olun.
Beyninize zarar verebilir: Beyin tümörlerinden uykusuzluğa, cep telefonu radyasyonu insan sağlığı üzerindeki potansiyel etkisi artıyor. Araştırmalar çelişse de, artan riski vurgulayan daha fazla çalışmayla cep telefonu kullanıcıları arasında aynı taraftaki beyin tümörleri, sizi çıldırtmaya yetecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder