24 Mayıs 2010 Pazartesi

What is Recep Bey

Bugün öğle saatlerinde CHP Kurultayı toplandı ve Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu uzunca bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu bu konuşmayı yaparken, Recep Tayyip Erdoğan için her defasında "Recep Bey" kalıbını kullandı. Twitter'a üye olan internet kullanıcıları da Kılıçdaroğlu'nun konuşması boyunca Twitter'a ileti yazıp durdu.

Birçok defa iletilerinde de "Recep Bey" kalıbını kullanan Twitter kullanıcıları, bu sayede Recep Bey kalıbını Twitter'ın dünya çapındaki "Popüler Başlıklar" kategorisine sokmayı başardı. Herkes tarafından kısa sürede merak edilmeye başlanan "Recep Bey", sonunda İngiltere'de yaşayan ve dünyaca ünlü pop müzik şarkıcısı olmak isteyen bir kullanıcı tarafından ileti konusu oldu.

DidyHouz lakaplı Didy Har Houz, Twitter'a şunu yazdı: "What is Recep Bey ?"



Recep Bey şeklinde aratılan iletilerde bunu gören Türk kullanıcılar, bu iletiyi Retweet (Twitter'da kişinin, bir iletiyi kendi listesindeki herkese yayma işlemi) yapmaya başladı. Bir anda yüzlerce kişi tarafından Retweet edilmesiyle devam eden süreç, DidyHouz ile Türk Twitter kullanıcılarının uzun uzun muhabbet etmeleriyle devam etti.



Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder